Letné prázdniny 2011

07.09.2011 16:24

 

    Denný pobyt v centre sa niesol v duchu hesla :

„S hrami okolo sveta“.

Deti tak každý deň mohli spoznávať nové krajiny prostredníctvom projektov a hier zameraných na vlastnosť, či charakteristiku konkrétnej krajiny.

         Každý deň sme sa zamerali na jedno obdobie dejín ľudstva. Každé obdobie predstavovalo jednu krajinu. Eskimáci (Grónsko, Kanada), Stredovekí rytieri (Anglicko), Indiáni (Amerika), Pravekí lovci (Slovensko), Pevnosť Boyard (Francúzsko), Výlet do Narnie (vymyslená krajina). Rozdelení do skupín na čele s animátorkou si zvolili názov a bojový pokrik.

         Spoločenské hry, kalčeto, stolný tenis, lukostreľba, futbal, autíčka FUN, súťažné kolá, tvorivé dielne, filmotéky...

To všetko spracované do etapových hier, ktoré boli prispôsobené danej krajine v danom období dejín. Tvorili skupinu, v ktorej mal každý nezastupiteľnú funkciu. Stali sa ich dôležitým článkom. Využili sme každú príležitosť a každú voľnú chvíľu na to, aby nemali čas nudiť sa. V plnej miere využili svoju zručnosť, talent na rôzne športy, či aktivity.

Naučili sa, aká dôležitá je tímová práca, keď majú rovnaký cieľ. Spojilo ich to nielen pri upratovaní, pomoci pri obede, ale aj pri zapájaní sa do spoločnej modlitby.  Počas pobytu sme slávili sviatok Nanebovzatia Panny Márie, kedy sme sa rovnako, ako aj v utorky a štvrtky stretli v spoločnej modlitbe na svätej omši.

Výchova detí je činnosť, pri ktorej musíme obetovať čas, aby sme ho získali.“

(Jean Jacques Rousseau)

J. Mazáková