Bachledova dolina 5.3.2011

15.03.2011 15:52

    Sobota (5. marca) bol deň ako stvorený na lyžovačku. Ranný zraz pri objednanom autobuse trval cca 15 minút. Teda z parkoviska pri Kostole Krista Kráľa sme vyrazili cca 5 minút po pol 7.

    Bez väčších problémov sme sa po dvoch hodinách jazdy dopravili do Bachledovej doliny. Po vybavení lístkov na vleky sa naši lyžiari rozpŕchli po jednotlivých svahoch doliny. Keďže toto lyžiarske stredisko poskytuje zjazdovky všetkých obtiažností, každý si prišiel na svoje. V prevádzke bolo 9 vlekov a 10 zjazdoviek. Počasie a snehové podmienky boli na lyžovačku ideálne. Sneh bol síce len na zjazdovkách, zato peší turisti si mohli vyjsť na nejaký ten kopec a pokochať sa pohľadom na krásne Belianske tatry. Z Jezerska bol krásny výhľad do Poľska a na Tri koruny. Služby boli tiež na dobrej úrovni, myslím, že nikto sa nemohol sťažovať na nedostatok bufetov J. Keďže sme si zakúpili celodenné lístky, lyžovačku sme ukončili poslednou jazdou o 16:00 h.

    Cestou domov v autobuse vládla dobrá nálada, myslím, že ľudia boli spokojní, unavení ale aj opálení od horského slniečka J. Do Prešova pred centrum sme prišli približne o 18:35 h – tu nás čakalo už len vybalenie lyží a krátka rozlúčka. 

D. Gardošová