31.12.2011 Silvester v centre

11.01.2012 14:17

 

Silvestrovská párty

 

Silvester je spätý s oslavami konca kalendárneho roka a príchodu toho nového. Aj naši birmovanci sa ho rozhodli tráviť spoločne s priateľmi, na ktorých im záleží.

Bol iný, na aký je zvyknutá dnešná mládež. Podmienkou na párty bolo priniesť nejaké to občerstvenie a ani kvapku alkoholu. Mladí sa ukázali ako úžasní hostitelia. Priniesli jednohubky, rôzne obložené chlebíčky a obložené misy. Prvou zaujímavou úlohou hneď pri príchode hostí bolo karaoke jednotlivcov a aj párov. Spievali sa tak  slovenské, ako aj zahraničné hity. Prekvapivo fantasticky im šli tance na ľudovú nôtu. Nechýbal ani belgický tanec, či iné ukazovačky, ktoré nás učili hostitelia.  Po voľnej zábave prešli k ďalšiemu bodu programu a tým bola tombola. Najzvláštnejšiu cenu – toaletný papier, čierne korenie a servítky, si odniesla jedna z dobrovoľníčok.  Čas sa pomaly chýlil k polnoci, ale to už bolo všade pozhasínané, pretože „párty“ sa presunula do kostola, kde sme takto v tichosti chceli ešte poďakovať Pánbožkovi za to, že sa o nás tak úžasne staral celý rok. Že nám doprial hojnosť milostí, darov Ducha svätého a že nás neopustil ani v tých najťažších životných situáciách. V závere adorácie sme vzdali poklonu Eucharistii a poprosili o Božie požehnanie pre nás a pre našich najbližších, priateľov a známych v novom roku.

Za  krásnych svetelných a zvukových efektov na nebi sme si priali PF 2012. Oslava sa opäť presunula do centra, kde sa pomaly chýlila k vyvrcholeniu dobrej nálady.  Niektorí pri kalčete a iní ešte na parkete. Onedlho po polnoci nám prišli popriať aj otec Marek spolu s kaplánom Matúšom.

 Je dobré vedieť, že existujú mladí, ktorí sa vedia skvele zabávať aj bez toho, aby k tomu potrebovali tekuté povzbudenie. Vďaka Bohu za úžasných mladých ľudí, ktorí sú šikovní a vedia si takto sami pripraviť a zorganizovať „párty“ spolu s Bohom.

 

Júlia Mazáková